Tule musisoimaan

Yhdessä laadukasta soittoa ja laulua

Pyöreän Tornin Pelimannit

Vipattaako viulusormet tai komppikäsi? Tule mukaan Pyöreän Tornin Pelimanneihin! Viikottaisissa harjoituksissa jokainen pääsee soittamaan oman taitotasonsa mukaan perinteisiä pelimannisävelmiä. Eritasoiset soittajat otetaan opetuksessa huomioon. Työskentelemme monipuolisesti apuna nuotit sekä korvakuulolta opettelu, improvisoimme ja sovitamme kappaleet yhdessä. 

Pyöreän Tornin Pelimannit tekee paljon yhteistyötä seuran tanssiryhmien kanssa ja esiintyy innokkaasti. Tunneilla syvennytään erityisesti tanssisoittoon ja eri tanssilajien tyyleihin. Bändi on myös palkittu tällä saralla: PTP on tanssisoiton Pohjoismaiden mestari! Tiukka PM-kisa soitettiin Nordlek-festivaaleilla Norjassa kesällä 2024. 

Karjalan Nuorten bändin toimintaan osallistuaksesi tarvitset oman akustisen, pelimannimusiikkiin soveltuvan soittimen, esim. viulu, kitara, kontrabasso, matkaharmooni, mandoliini, tai haitari, jonka soittamisen perusteet sinulla on hallussa. Bändissä on hyvä meininki, jota ruokkii mukava musiikki ja loistava seura viikottaisissa harjoituksissa. Nimensä yhtye on saanut seuran syntysijojen maamerkin, Viipurin Pyöreän tornin mukaan.

Pyöreän Tornin Pelimannit

aikuiset , maanantaisin 18:30-20:00 Kamppi 

09.09.2024 – 16.12.2024
ei tunteja syyslomalla vko 42

Tarkat tiedot

Osoite: Helsingin Saksalainen koulu, Malminkatu 14, Helsinki, Suomi
Hinta: 150 €
Opettaja: Viive Virtanen

Töölön Viuluklubi

Töölön Viuluklubi on perinteikäs ryhmä, joka on perustettu vuonna 2010. Ryhmä kokoontui siihen aikaan Töölössä, seuran kerhotilassa eli Clubilla, mistä viuluryhmä sai nimen Töölön Viuluklubi. Toiminta on vaihdellut jokaviikkoisesta kerran kuukaudessa järjestettäviin viikonloppuharjoituksiin, mikä on tämänhetkinen toimintamuoto.

Clubista luopumisen jälkeen kokoontumispaikat ovat vaihdelleet, samoin opettaja on vaihtunut muutaman kerran, mutta aina opettajat ovat aina olleet alan rautaisia ammattilaisia. Viuluklubia ovat ohjanneet mm. Pauliina Pajala, Nelli Ikola-Heiska sekä tämänhetkinen ohjaaja Iida Savolainen. Ryhmä on myös esiintynyt innokkaasti mm. seuran juhlissa ja konserteissa sekä osallistunut Kaustiselle niin paikan päällä kuin virtuaalisestikin! 

Töölön Viuluklubi

aikuiset , 10:30-14:00  

22.09.2024 – 23.11.2024

Tarkat tiedot

Osoite: Roihuvuoren nuorisotalo, Prinssintie 1, Helsinki, Suomi
Hinta: 125 €
Opettaja: Iida Savolainen

Töölön Viuluklubin treenit Roihuvuoren nuorisotalolla klo 10:30-14:00 syyskaudella 2024:
su 22.9.
su 6.10.
la 9.11.
la 23.11.

Kuokkavieraat

Kuokkavieraat on äänekäs kansanlauluryhmä, joka esittää perinteistä ja modernia kansanmusiikkia eri alueilta. Viime aikoina on laulettu mm. suomalais-ugrilaisia, slaavilaisia sekä irlantilaisia kansansävelmiä. Joukossa on esimerkiksi inkeriläisiä röntysköitä, pohjalaisia rekilauluja ja mordvalaisia melodioita. Vaikutteita on haettu myös skandinaavisesta lauluperinteestä, ja hetkittäin ‘Kuokkien’ laulu yltyy improvisoiduksi ääni-ilotteluksi.

Ohjelmistosta löytyy tarvittaessa myös materiaalia, joka nostattaa punan paatuneemmillekin poskille. Kuokkavieraat on yli 50-vuotias kuoro, joka on aiemmin toiminut Helsingin yliopiston alaisuudessa ja liittynyt syksyllä 2019 osaksi nuorisoseura Karjalan Nuoria. Kuokkavieraat-kuoro treenaa sekä itsenäisesti että ohjaajansa johdolla ja rientää kutsusta kuokkimaan juhlia ja muita tapahtumia.

Kuoro harjoittelee vuoroviikoin taiteellisen johtajansa ohjauksessa ja omatoimisesti. Kuoron toiminnasta lisätietoja antaa kuoron yhteyshenkilö Malla Mälkki, malla.m.malkki[at]gmail.com.

Kuokkavieraat

aikuiset , tiistaisin 17:30-19:00 Kamppi 

03.09.2024 – 10.12.2024
ei tunteja syyslomalla vko 42

Tarkat tiedot

Osoite: Helsingin Saksalainen koulu, Malminkatu 14, Helsinki, Suomi
Hinta: 110 €
Opettaja: Helena Haaparanta

Vuonna 1974 perustettu Kuokkavieraat juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan juhlakonsertilla lauantaina 26.10.2024 klo 18! Toivotamme konserttiin tervetulleiksi kaikki entiset Kuokkavieraat ja muut Kuokkien ystävät! Tule juhlimaan kanssamme ja kuulemaan sekä vuosikausia laulettuja klassikoita että nykyiseen ohjelmistoon kuuluvaa kansanmusiikkia.

Aika: Lauantai 26.10.2024 klo 18
Paikka: Solhem, Kirkonkyläntie 23, 00700 Helsinki